Vieraskynäkirjoitus: Bloggaaja Anna Roosie

photo1624286945 (1)

Ennen juhannusta matkassamme vieraili ihastuttava bloggaajaa Anna Roosie, joka jakoi vierailun tunnelmia alla olevaan vieraskynäpostaukseen. Tervetuloa uppoutumaan siis hetkeksi Vienon matkaan!

”Me vierailtiin miehen kanssa Vieno Outdoors luksusteltassa ja kokemus oli mitä mahtavin! Nyt voi nimittäin  viedä telttailun ihan next levelille, koska luksustelttailu on nimensä mukaisesti retkeilyä ja teltassa  yöpymistä, mutta olosuhteet on metsätelttailua paljon upeammat. Tänne uskaltaa lähteä yöpymään vaikkei  olisikaan yhtään erähenkinen tai kaipaa retkipatjaa, ulkohuussia ja teltanpystyttämistä prameampia puitteita. 

Tampereen Ahlmanilta löytyy kaupungin piilotettu helmi, nimittäin luksustelttamajoitus, joka on  kokemuksena niin huippuunsa hiottu etten säästele nyt kehuja ollenkaan. Parempaa paikkaa luksustelttailuun  saakin kyllä etsiä. Ahlman sijaitsee noin 10 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta (pyörällä  meillä meni noin vartti). Ahlmanin tiluksilla laiduntaa 41 lehmää, joiden maidosta valmistetaan lähituotteena  juustoja ja maitotuotteita. Niitä saimme nauttia myös aamupalalla. Upea sininen kartanorakennus kohoaa  ylväänä suuren vehreän omenapuutarhan vieressä ja alueella on myös vanhoja aittoja, kukkapuutarha,  kasvihuone, saunatilat ja tietenkin isot laitumet missä myös niitä lehmiä voi bongailla. Tuntuu ihan  uskomattomalta olla niin lähellä ison kaupungin keskustaa, mutta samalla niin maalla.  

Itse teltta on upea! Se on sisältä todella tilava ja siellä mahtuu seisomaan koko pituudelta. Isossa ”eteisessä”  kuten me sitä kutsuimme, on matot lattialla, tyynyjä, pöytä, pelejä (mm. mölkky) ja pieniä kauniita  yksityiskohtia kuten paristoilla toimivia lamppuja illalla tunnelman luomiseksi. Ja SÄNKY! Tässä se  telttailun ehkä paras puoli. Nimittäin ihan kunnon sänky. Sänky on rakennettu korokkeen päälle ja siinä on  kunnon leveä ilmapatja. Mahtui hyvin kaksi ihmistä mukavasti nukkumaan ilman, että aamulla herää selkä  kolottaen. Ja kunnon tyynyt ja peitot.  

Lisämaksusta saa telttaan myös viileän kuohujuoman. Suosittelen tätä ehdottomasti, oli nimittäin ihan super  hyvää! Kuohujuoma on Ahlmanin oman tilan tuote ja valmistettu punaherukoista ja koivunlehdistä. Siinä oli  makean marjainen ja jännä miedon koivumainen maku. Me ihastuttiin ja mies jo suunnitteli retkeä  tilapuodilla, jotta voidaan ostaa kotiinkin pullo spesial hetkeä varten. 

Yö luksusteltassa sopii aivan loistavasti vaikka pariskunnalle, joka kaipaa rentoutumista ja kahdenkeskistä  aikaa. Alueella ei meidän majoituksen aikana paljon muita näkynyt. Päivällä jokunen satunnainen ulkoilija  saattaa käydä ihmettelemässä puutarhaa, mutta muuten olimme siellä vain kahdestaan. Illalla meidän  käytössä oli lisäpalveluna saatavilla oleva palju. Tämä olikin aivan ihana kokemus ilta-auringossa, joten suosittelen.  

Aamun valjetessa viritimme piknikviltin teltan viereen omenatarhaan ja toimme aamupalatarvikkeet koreissa  ulos. Aamupala oli aivan ihana ja se oli valmistettu meille kauniisti astioihin. Tarjolla oli Ahlmanin tilan  omia juustoja, maitoa ja jogurttia sekä hapanjuurileipää, leivänpäällisiä, mansikoita, mehua ja puuroa sekä  tietysti kahvit ja teet. Tämä oli yksi elämäni mieleenpainuvimmista aamiaishetkistä. Ne juustot olivat nimittäin I-H-A-N-I-A! Parasta myös se, että esillepanoon ja kaikkeen oli todella panostettu. 

Meillä jäi tästä kokemuksesta vain hyvää sanottavaa ja annettiinkin Vieno Outdoors väelle erittäin  positiiviset palautteet. Retki oli onnistunut, rentouttava ja mieleenpainuva. Lähdettäisiin vaikka heti  uudestaan!”

Lisää tunnelmia ja kuvia kyseiseltä reissulta pääsee myös lukemaan Annan blogitekstistä: https://www.glitteriaddikti.fi/2021/06/luksustelttailu-eli-glamping-tampereen.html. Lähtisitkö sinäkin Vienon matkaan rentoutumaan?